Nieuwsberichten en tips over vakanties in Frankrijk door ons ontvangen op contact@vakantiewoningen-frankrijk.eu.

DE VEELZIJDIGHEID VAN DE AUVERGNE
Juist vanwege de vele mogelijkheden voor alle niveaus is de Auvergne toch wel de regio van Frankrijk voor actieve en sportieve vakanties. Op zo'n drie uur rijden van Parijs daar begint de Auvergne met het departement Allier. Bekend om haar glooiende en soms licht heuvelachtige landschap en daardoor zeer geschikt voor een fietsvakantie in Frankrijk voor recreanten die meer voor de omgeving komen dan voor de sportieve prestaties gaan. De klims ontbreken, dus ook ideaal voor een rustige wandelvakantie in Frankrijk. De Allier gaat meer naar het zuiden over in het departement Puy-de-Dome, genoemd naar de gelijknamige vulkaan van 1465 meter hoog. U raadt het al, deze omgeving is toch meer voor de sportieve fietser en dat geldt ook van de nog zuidelijker gelegen departementen Cantal en Haute-Loire. Wie als fietser sportief gezien zijn grenzen wil verlegen, kan daar zijn hart ophalen

Het merendeel van de geboekte georganiseerde actieve vakanties betreffen fietstrektochten en wandeltrektochten of rondreizen langs hotels of B&B's. Bij een fietsvakantie of wandelvakantie is meestal alles voor u geregeld. Van een opgemaakt bed en 's morgens een ontbijt tot en met het vervoer van de bagage, lunchpakketten en soms ook 's avonds het diner. Fietstrektochten zijn populairder dan de standplaats fietsvakanties vanwege de afwisseling en het bijzondere van de dagelijkse verrassing van de omgeving en weer een nieuwe charmante plek om te overnachten. Nadeel is uiteraard wel dat u iedere dag weer moet, spontaan een rustdag inplannen vanwege vermoeidheid of slecht weer is niet mogelijk want alles is van te voren geregeld en geboekt. Maar voor de meeste 'die-hard-fietsers' is dat geen enkel probleem. Uiteraard zijn er wat minder vrijheden dan bij standplaats fietsvakanties en wandelvakanties waarbij je makkelijker spontaan een rustdag kunt nemen.

Wilt u geen rondreis of trektocht doen maar zelf een vakantiehuis huren en daarvandaan fiets- of wandeltochten maken met eigen routes dan zijn er op het internet heel veel mogelijkheden om een leuk vakantiehuis te zoeken. Bijvoorbeeld op Huza.nl, Vakantiewoningen te huur in Frankrijk, kan je alle vakantiewoningen te huur in Frankrijk eenvoudig en supersnel vergelijken.