• Ardeche, Drome, Loire, Rhone, Haute Savoie
  • Ardeche, Drome, Loire, Rhone, Haute Savoie
  • Ardeche, Drome, Loire, Rhone, Haute Savoie
  • Ardeche, Drome, Loire, Rhone, Haute Savoie
  • Ardeche, Drome, Loire, Rhone, Haute Savoie
  • Ardeche, Drome, Loire, Rhone, Haute Savoie
  • Ardeche, Drome, Loire, Rhone, Haute Savoie
  • Ardeche, Drome, Loire, Rhone, Haute Savoie
  • Ardeche, Drome, Loire, Rhone, Haute Savoie
  • Ardeche, Drome, Loire, Rhone, Haute Savoie
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN DE RHONE-ALPES
of klik op:
Alle vakantiehuizen Rhône-Alpes
Hotels Rhône-Alpes

Vakantiehuizen in de Rhône-Alpes


De Rhône-Alpes ligt in het zuidoosten van Frankrijk en begint op zo'n 4 uur rijden ten zuidoosten van Parijs, zo'n 8,5 uur vanaf Amsterdam. De Rhône-Alpes bestaat uit de departementen Ain, Ardeche, Drôme, Isere, Loire, Rhône, Savoie en Haute-Savoie. Met de auto komt u in de Rhône-Alpes via de snelweg A6 (Parijs-Lyon) of A31-A6 (Luxemburg-Nancy-Dijon-Lyon).

De Rhône-Alpes ligt in de zuidelijke helft van Frankrijk en is met de Mont Blanc een populaire wintersportbestemming en met de Ardeche en Drôme een echte bekende Franse zomerbestemming. Er komen jaarlijks veel toeristen dus er is een groot aanbod vakantiewoningen.

In de Loire, Ardeche en Drôme heerst een landklimaat met mediterrane invloeden en de zon schijnt er overvloedig. Over de oostelijke departementen, de wintersportgebieden, is het lastiger om het zomerklimaat in 1 zin te beschrijven omdat de plaatselijke invloeden heel sterk zijn. Deze hangen van verschillende omstandigheden af, zoals de hoogte, de ligging, in een dal of tegen een helling. In de zomer ligt de hoge druk in het algemeen iets verder naar het noorden. Door de zonnestraling bereikt de temperatuur in de dalen, vooral in die welke naar het zuiden open liggen, althans overdag hoge waarden, terwijl het langs de hellingen betrekkelijk koel blijft.
LEES MEER
Het regionaal bureau voor toerisme van de Rhône-Alpes heeft een Engelstalige website met informatie over de regio. Van de departementen, streken en bezienswaardigheden tot informatie over de wijnen uit deze streek, de Côte du Rhône.
Het is de goedkoopste fiets- of wandelvakantie. Ergens in de Rhône-Alpes een leuk vakantiehuisje boeken, fietskaarten en/of wandelkaarten van de Rhône-Alpes kopen en lopen of fietsen maar.
De metropool Lyon, Frankrijk's 3e stad en gastronomische hoofdstad, is momenteel 'booming' want de huizenprijzen stijgen, er komen jaarlijks hotels en hippe restaurants bij en is helemaal in als bestemming voor een stedentrip.

Natuur in de Rhône-Alpes


De natuur in de Rhône-Alpes lijkt wel een indrukwekkend schouwspel waarin de magische Mont-Blanc en de majestueuze Pont d'Arc hoog oprijzen in het ruige landschap van de Gorges de l'Ardeche. De natuurlijke bronnen van Evian en de grote meren van het Alpengebied zijn een weldaad voor lichaam en geest.

Het gebergte van de Alpen wordt gedomineerd door de Mont-Blanc. Hier vind je het grootste skigebied ter wereld waar je alle vormen van wintersport kunt beoefenen zoals skiën, langlaufen, snowboarden, wandelen met sneeuwschoenen, rijden met een koets, duiken onder het ijs, curling en ski-joering (dit is een combinatie van skiën en paardensport).

Er zijn eindeloze wandelmogelijkheden in het Parc de la Vanoise en fraaie natuurgebieden voor liefhebbers van paardrijden in het Parc naturel régional du Pilat. Het is de moeite waard een excursie te maken naar de mer de glace met de Train du Montenvers. De grotten van de Isere en de Cuves de Sassenage zijn een bijzondere ontdekking. Je kunt in deze streek eindeloos kanoën op de Drôme, zwemmen in de alpenmeren of golfen op prestigieuze golfbanen zoals de Evian Masters Golf Club.
LEES MEER
BERICHTEN VAN BUREAU VOOR TOERISME RHONE-ALPES:

De grote mythische Alpencols. In de wielerlegendes staan de namen 'Croix de fer', 'Télégraphe', 'Galibier' voor uitdaging. Aan u om de uitdaging aan te gaan...
LEES MEER

Regionaal Natuurpark van de Vercors, een mooie, geheime verstandhouding tussen natuur en cultuur. Gelegen in de noordelijke Alpen met hellingen vol zonneschijn bezit Le Vercors een verscheidenheid aan landschappen waar een uitzonderlijke flora en fauna huist...
LEES MEER
De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Regionaal Bureau voor Toerisme Rhône-Alpes.

Photo Credits: © OT Lyon, © RA Tourisme, © CRT Rhône-Alpes, M. Rougy, C. Martelet, E. Anglade, P. Smit, JL. Rigaux, S. Maviel, M. Perrin