• Het echte Frankrijk binnen handbereik
  • Het echte Frankrijk binnen handbereik
  • Het echte Frankrijk binnen handbereik
  • Het echte Frankrijk binnen handbereik
  • Het echte Frankrijk binnen handbereik
  • Het echte Frankrijk binnen handbereik
  • Het echte Frankrijk binnen handbereik
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN DE POITOU-CHARENTES
of klik op:
Alle vakantiehuizen Poitou-Charentes
Hotels Poitou-Charentes

Vakantiehuizen in de Poitou-Charentes


De Poitou-Charentes ligt in west Frankrijk op zo'n 7,5 uur rijden vanaf Amsterdam, zo'n 3 uur ten zuidwesten van Parijs, en bestaat uit de departementen Charente, Charente-Maritime, Deux-Sevres en Vienne. Met de auto komt u in de Poitou-Charentes via de snelweg A10 (Parijs-Orléans-Tours).

De Poitou-Charentes ligt een beetje op de grens van noord- en zuid-Frankrijk maar het klimaat is dankzij de warme golfstroom een van de zonnigste plekjes in west Frankrijk. De ligging aan de Atlantische kust zorgt echter voor aangename verkoeling in de zomer en meer landinwaarts is het door de geringere invloed van de zee wel warmer en droger. er niet echt koud.

Het is één van de regio's in Frankrijk waar je in eerste instantie met vakantie naar toe gaat voor de kust maar ook de streken die meer landinwaarts liggen, zijn de moeite waard. Het is een afwisselende regio met o.a. de moeraslanden van het marais poitevin, de caves de Cognac, de mooie kustlijn van de Atlantische oceaan, het attractiepark Futuroscope en de oude haven van La Rochelle en Royan. Op de eilanden van Ile d'Oléron, Ile de Ré en Ile d'Aix zijn mooie stranden maar lenen zich ook voor lange fietstochten. De kuststreek is een paradijs voor liefhebbers van architectuur. Het is een versterkte kust en er zijn steden met een rijkdom aan erfgoed.
LEES MEER
Het Regionaal Bureau du Tourisme van de regio Poitou-Charentes heeft een zeer uitgebreide Nederlandstalige website met tips en beschrijvingen van wat er in de regio te doen is en de mogelijkheid om direct online brochures aan te vragen.
Het is de goedkoopste fiets- of wandelvakantie. Ergens in de Poitou-Charentes een leuk vakantiehuisje boeken, fietskaarten en/of wandelkaarten van de Poitou-Charentes kopen en lopen of fietsen maar.
Voor fietsvakanties is de Poitou-Charentes een uitgelezen bestemming. Met heuvels in het achterland en een vlakker landschap langs de kust en de eilanden met honderden kilometers fietspaden waar je nauwelijks een auto tegenkomt.

Natuur in de Poitou-Charentes


De Poitou-Charentes biedt je een gevarieerd landschap en heel wat verschillende soorten biotopen. Zo ga je van de bossen van het oosten van het departement over de unieke moerassen van de Marais Poitevin tot de bijzondere kustgebieden met schorren en slikken aan de Atlantische Oceaan.

Je loopt in de voetsporen van de middeleeuwse veelvraat Gargantua en je ziet dat otters, palingen, reigers en waadvogels nog steeds de moeraslanden van de Charente-Maritime bevolken. Het 'het groene Venetie' en de baai van de Aiguillon in het marais poitevin zijn een ontdekking. Het is een natuurgebied dat behoort tot de 'Grands sites de France' en het laat zich ontdekken aan boord van een 'plate' of een 'batais'. Als je houdt van wandelen of fietsen, dan zijn er wandelpaden en fietspaden door de hele streek.
BERICHTEN VAN BUREAU VOOR TOERISME POITOU-CHARENTES:

Het exotisch aandoende Rochefort-sur-Mer, een nobele onbekende in de Charente-Maritime, is echt een omweg waard. De recente stad, opgebouwd rondom de grootse koninklijke scheepswerf uit de 17e eeuw, neemt je helemaal mee naar het koloniale tijdperk waarbij heel Europa zich richtte op de Nieuwe Wereld.
LEES MEER

Voor de site van de abdij van Saint-Savin is het dit precies 30 jaar geleden dat deze werd ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De mooie abdijkerk, ook wel eens de Sixtijnse Kapel van de romaanse kunst genoemd, zal dit jaar op gepaste wijze in het zonnetje gezet worden.
LEES MEER
De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Regionaal Bureau voor Toerisme Poitou-Charentes.

Photo Credits: © CRT Poitou-Charentes