• De kust van de Vendée en de kastelen van de Loire
  • De kust van de Vendée en de kastelen van de Loire
  • De kust van de Vendée en de kastelen van de Loire
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN DE PAYS DE LA LOIRE
of klik op:
Alle vakantiehuizen Pays de la Loire
Hotels Pays de la Loire

Vakantiehuizen in de Pays de la Loire


De Pays de la Loire ligt in west Frankrijk en begint op zo'n 2 uur rijden ten westen van Parijs, zo'n 7 uur vanaf Amsterdam. De Pays de la Loire bestaat uit de departementen Loire-Atlantique, Maine-et-Loire, Mayenne, Sarthe en Vendée. Met de auto komt u in de Pays de la Loire via de snelweg A11 (Parijs-le Mans) of, als u niet via Parijs wilt rijden, de A1/A29/A28 (Lille-Amiens-Rouen-Le Mans).

De Pays de la Loire ligt nog net in het noordelijke gedeelte van Frankrijk, aan de westkant van de regio Centre en boven de Poitou-Charentes. Door de warme golfstroom in de Atlantische oceaan heeft hebben vooral de aan de kust gelegen departementen Loire-Atlantique en de Vendée erg veel zonuren, zo'n 2000 per jaar..

De Pays de la Loire is vooral bekend vanwege de de kustregio's Loire-Atlantique en de Vendée en meer westelijk samen met de regio Centre de kastelen in de Loire-Vallei. De Loire behoort tot het werelderfgoed van de UNESCO. Het is een prachtige streek om met de fiets te ontdekken. De kust is 450 kilometer lang en heeft verschillende badplaatsen met fijne zandstranden, zoals bij Saint-Jean-de-Monts. Er zijn jachthavens waar je volop kunt genieten van watersport en strand. Het is een echte vakantieregio met mooi gelegen vakantiewoningen en vakantieparken.
LEES MEER
Het Regionaal Bureau voor Toerisme van de Pays de la Loire heeft een mooie website maar helaas niet in het Nederlands. Er is wel een Engelse versie met informatie over de verschillende mogelijkheden om in deze regio de vakantie door te brengen.
Het is de goedkoopste fiets- of wandelvakantie. Ergens in de Pays de la Loire een leuk vakantiehuisje boeken, fietskaarten en/of wandelkaarten van de Pays de la Loire kopen en lopen of fietsen maar.
Over de Vendée is wel een Nederlandse site beschikbaar en die zit leuk in elkaar. Er valt ook te lezen dat de Vendée koploper in is Frankrijk met speciale fietsroutes met 350 km aan paden die uitsluitend voor fietsers bedoeld zijn.

Natuur in de Pays de la Loire


Wilt u tijdens uw vakantie in de Pays de la Loire iets bijzonders, maak dan een uitstapje naar Ile d'Yeu, een paradijs voor fietsers. Op het Ile de Noirmoutier ontdekt u alles over het zout, dat het witte goud wordt genoemd. De marais salants de la presqu'ile guérandaise behoren tot de Sites remarquables du Gout (gebieden van bijzondere smaak). Het is een echte prairie in zee, met zoutpannen waar het zout wordt gewonnen.

De 1000 km fietsroutes in de Vendée doen de meest bezienswaardige sites en landschappen aan met langs de kust speciale fietspaden door de moerassen, bossen, duinen, rotskusten en badsteden, met onderweg tal van directe toegangen tot de stranden. In de 'Marais Poitevin' ligt 156 km aan fietspaden langs de kanalen. En er is ook nog 450 aan fietsroutes over kleine wegen en paden door wei- en akkerlanden, waardoor u meteen in het authentieke plattelandsleven terechtkomt.

De Vendée is een departement met uitgestrekte natuurgebieden en beschikt over ongeveer 4000 km uitgestippelde wandelroutes waaronder zowel wandelpaden voor het hele gezin als tochten voor doorgewinterde trekkers. Paardrijders kunnen recht op 165 km afgebakende routes in de Bocage. En tot slot zijn er de honderden kilometers bevaarbare waterlopen.
De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Regionaal Bureau voor Toerisme Pays de la Loire en CDT Vendée

Photo Credits: © CDT Vendée J. Lesage, JM. Laurence