• Stijlvol en romantisch Parijs
 • Stijlvol en romantisch Parijs
 • Stijlvol en romantisch Parijs
 • Stijlvol en romantisch Parijs
 • Stijlvol en romantisch Parijs
 • Stijlvol en romantisch Parijs
 • Stijlvol en romantisch Parijs
 • Stijlvol en romantisch Parijs
 • Stijlvol en romantisch Parijs
 • Stijlvol en romantisch Parijs
 • Stijlvol en romantisch Parijs
 • Stijlvol en romantisch Parijs
 • Stijlvol en romantisch Parijs
<< APPARTEMENTEN ZOEKEN IN PARIJS
of klik op:
Alle appartementen Parijs
Hotels Parijs

Vakantiehuizen in Parijs


Parijs ligt in het noordelijk deel van Frankrijk, op zo'n 5 uur rijden van Amsterdam, en ligt in de regio Ile de France. Omdat het toerisme in die regio vooral om Parijs draait, beperken wij ons vooral tot informatie over Parijs. Met de auto komt u vanuit Nederland en België in Parijs over de A1 (via Lille) of eventueel de A34/A4 (via Reims). Het is aan te bevelen om in Parijs direct de auto te parkeren in een parkeergarage en met de metro verder te gaan. Direct bij Parijs, komende vanaf de A1, is er bijvoorbeeld een parkeergarage bij Porte de la Chapelle.

Wie niet goed tegen warmte kan, kan het beste in juni of september naar Parijs gaan, in juli en augustus kan de temperatuur in de stad soms behoorlijk oplopen. Wat in hartje zomer een nadeel is, is een voordeel in het voorjaar en najaar, want ook dan is het in Parijs op een mooie dag in de luwte van al die gebouwen al snel aangenaam.

Er zijn een paar steden in de wereld waar alleen al het rondlopen fantastisch is, en daar is Parijs er één van en dan heeft Parijs als extra pluspunt dat er overal maar dan ook overal, ook in de winter, volop terrassen zijn. Nadeel is echter dat een drankje drinken op het terras in Parijs wat prijzig is, maar goed, hoe vaak bent u in Parijs. En komt u een beetje buiten de toeristen hotspots, dan kunnen de prijzen best meevallen. Een andere tip: reserveer eens een appartement in Parijs. Zeker als u een paar dagen gaat, kan dat goedkoper zijn dan een hotel. LEES MEER
Een paar dagen Parijs bestaat meestal uit rondlopen, terrasje pakken, een tijdje in een park zitten en een museum bezoeken. Er zijn in Parijs veel leuke musea, een overzicht staat op de site van Paris Info.
Het is de goedkoopste fiets- of wandelvakantie. In Parijs een leuk appartement boeken, fietskaarten en/of wandelkaarten van Parijs kopen en lopen of fietsen maar. Via de onlineshop van Reisboekwinkel De Zwerver kunt u dat direct doen.
Gewoon lekker met de trein naar Parijs, geen gedoe met de auto. De Thalys rijdt 9 keer per dag vanaf Amsterdam Centraal in 3 uur en 19 minuten naar Parijs (Vanaf Rotterdam CS zelfs in 2 uur en 39 minuten!). Op vrijdagen rijdt Thalys 10 keer per dag.

Groen in Parijs


Ja zeker, miljoenenstad Parijs heeft toch ook wel wat groen binnen de stadsgrenzen. Uiteraard wel vooral in de vorm van tuinen en parken. Een bekende tuin midden in de stad waar het altijd leuk is om een tijdje te zitten en mensen te kijken of een boek te lezen is het Jardin du Luxembourg, oorspronkelijk de tuin van het Palais du Luxembourg waar tegenwoordig de Franse Senaat huist. Het park is 23 hectare groot en vooral bekend van de groene ijzeren stoelen en ligstoelen die met name rondom de die bekende ronde vijver staan opgesteld. Ook staan er meer dan 100 standbeelden en vooral de Parijzenaren zelf komen hier graag naar toe om even een 'luchtje te scheppen' met in het weekend ook veel gezinnen met kinderen.

Een andere bekende en mooie tuin midden in de stad is het Jardin du Tuileries tussen het Place de la Concorde en het Louvre met een brede laan en mooie fonteinen.

Het 846 hectare grote Bois de Boulogne ligt aan de westkant van Parijs, de Périphérique loopt daar zelfs deels onder het bos door. Het bos heeft een dichte begroeiing, gedomineerd door eiken. Maar ook kersebomen, beuken, cederbomen en kastanjebomen zijn aanwezig. Er is 35 kilometer voetpad, 8 kilometer fietspad en 29 kilometer rijparcours. Verder is er een drafbaan, een beroemd rosarium, een dierentuin, een siertuin, de tennisbanen van Roland Garros en zelfs een camping. Veel Parijzenaren komen hier joggen. 's Avonds kan het er onveilig zijn.
Enkele tips om te doen in Parijs:
De (oude) Opera van Parijs. Wat is dat een prachtig gebouw! En niet alleen aan de buitenkant, ook binnen ziet het er fantastisch uit, alsof je door de zalen van een château loopt. En u hoeft niet perse een voorstelling te bezoeken om binnen te kijken, overdag zijn de deuren geopend voor toeristen. U moet er wel voor betalen maar het is een aanrader. LEES MEER

Aan de noordkant van Parijs, net buiten Parijs eigenlijk dus net aan de buitenkant van de Boulevard Périphérique, staat de Basilique Cathédrale de St. Denis. Een prachtig bouwwerk (van binnen vooral) met een rijke historie. U heeft toegang tot de cryptes onder de grond waar, op drie koningen na, alle heersers van Frankrijk van de 10e eeuw tot 1789 begraven liggen. Ook dit is een echte aanrader. LEES MEER

Het Louvre mag in dit lijstje ook niet ontbreken natuurlijk. Het voormalige (immense) paleis is het bestbezochte museum ter wereld en heeft zeer uiteenlopende collecties. Het is daardoor een museum wat voor elk wel wat wils heeft, ook voor kinderen en de minder fanatieke museumgangers. Een keer de Mona Lisa of de Venus van Milo bewonderen is natuurlijk een ervaring maar beneden de funderingen van het oorspronkelijke kasteel zien of de Egyptische oudheden is ook een aanrader. LEES MEER

De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Bureau voor Toerisme Parijs.

Photo Credits: © H. van Holten, A. Giddings