• Nord-Pas-de-Calais, Frankrijk heel dichtbij
  • Nord-Pas-de-Calais, Frankrijk heel dichtbij
  • Nord-Pas-de-Calais, Frankrijk heel dichtbij
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN DE NORD-PAS-DE-CALAIS
of klik op:
Alle vakantiehuizen Nord-Pas-de-Calais
Hotels Nord-Pas-de-Calais

Vakantiehuizen in Nord-Pas-de-Calais


Nord-Pas-de-Calais is de meest noordelijk gelegen regio van Frankrijk en begin direct over de Belgisch-Franse grens met de stad Lille. Vanaf Amsterdam is dat zo'n 3 uur rijden. Nord-Pas-de-Calais ligt daarmee zo'n 2 uur rijden ten noorden van Parijs. Nord-Pas-de-Calais bestaat uit de departementen Nord en Pas-de-Calais. Met de auto komt u in Nord-Pas-de-Calais vanuit Belgie via de snelwegen E19 (Antwerpen-Gent-Kortrijk) en A27 vanaf Brussel of de A1 vanaf Parijs.

Het klimaat is hier vrij gematigd maar het kan er wel, net als in Nederland, regelmatig regenen. Ook de temperatuur lijkt een beetje op dat van Belgie en Nederland.

Laten we eerlijk zijn, de meeste Nederlanders en Belgen kennen Nord-Pas-de-Calais alleen maar vanwege Lille omdat zij daar de grens oversteken Frankrijk in en daarna doorrijdennaar hun een vakantiebestemming verder in Frankrijk of nog zuidelijker. Maar Lille is echt een erg leuke stad om eens een paar dagen door te brengen. En de regio Nord-Pas-de-Calais doet ook niet onder voor andere mooie Franse regio's. En omdat het zo dichtbij is, is het een aanrader om hier eens een korte of langere periode een vakantiehuis te huren. U kunt er prachtig fietsen en wandelen en in de steden van Nord-Pas-de-Calais vind je overal prachtige architectuur zoals de Grand'Place d'Arras, de Cathédrale Notre-Dame de Grâce de Cambrai en de Vieille Bourse de Lille.
LEES MEER
De website van het regionaal bureau voor tourisme in Nord-Pad-de-Calais is niet heel erg uitgebreid maar biedt toch wel wat informatie over wat deze regio te bieden heeft.
Het is de goedkoopste fiets- of wandelvakantie. Ergens in Nord-Pas-de-Calais een leuk vakantiehuisje boeken, fietskaarten en/of wandelkaarten van Nord-Pas-de-Calais kopen en lopen of fietsen maar. Via de onlineshop van Reisboekwinkel De Zwerver kunt u dat direct doen.
Een korte stedentrip doen? Boek dan eens een appartement in Lille. Er is veel te doen en te zien en er is zelfs een citytour in een cabriobus met een Nederlandstalig audiovisueel systeem. Geniet van dit compleet stadspanorama langs de voornaamste monumenten van Lille.

Natuur in Nord-Pas-de-Calais


Nord-Pas de Calais heeft nog het merendeel van z'n gebied vrij voor de natuur omdat de industrie zich voornamelijk heeft geconcentreerd rondom de paar grote steden die er zijn. Het platteland is daardoor nog rustig en ongerept met bewegwijzerde wandelpaden. Je kan er ook je hoofd tot rust laten komen te midden van de Opmerkelijke Tuinen en de talrijke bloemenparken, waarmee de streek wordt doorkruist tot in de stadscentra.

Nog verrassender voor de bezoeker zijn ongetwijfeld de wandelingen langs de voet van de slakkenberg, waarlangs je orchideeen en mediterrane veldsprinkhanen met blauwe vleugels aantreft, die in het gras rond dwalen en in het riet langs de boomrijke vijvers.

Met z'n 680 km bevaarbare kanalen en rivieren is Nord-Pas-de-Calais een paradijs voor het riviertoerisme. De waterwegen monden rechtstreeks uit in zee, in Noord-Europa, in Frankrijk en in Belgie. Het sterk vertakte netwerk biedt het voordeel dat er heel wat lussen zijn en grensoverschrijdende kennismakingstrajecten die men kan aandoen met rondvaartboten of woonboten, en met de fiets of te voet langs de jaagpaden. LEES MEER
BERICHTEN VAN BUREAU VOOR TOERISME NORD-PAS-DE-CALAIS:

In Noord-Frankrijk vind je de eerste Franse wandelnetwerken via knooppuntnummers. Ze liggen in de authentieke streek van Frans-Vlaanderen. Globaal gezien tussen Lille en Duinkerke in. Het mooiste van alles, de Franse netwerken vormen 1 geheel met de netwerken aan Vlaamse zijde. De bewegwijzering is uniform waardoor je met gemak de grens oversteekt.
LEES MEER

De grootste vlooienmarkt van Europa, jaarlijks in Lille. Het eerste weekend van september, tegelijk met het begin van het nieuwe schooljaar, houdt de stad Lille zijn wereldberoemde braderie. Mensen komen van heinde en verre om op deze uit de kluiten gewassen rommelmarkt rond te snuffelen. Er wordt onderhandeld in Frans en Engels, en soms ook in het Nederlands. 33 uur lang is de Frans-Vlaamse hoofdstad tjokvol. Meer dan 2 miljoen bezoekers stromen toe om dit traditionele evenement, inclusief 'moule-frite', van dichtbij mee te maken
LEES MEER
De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Regionaal Bureau voor Toerisme Nord-Pas-de-Calais.

Photo Credits: © CRT Nord-Pas-de-Calais