• Lorraine noord-Frankrijk, voor een vakantie dichtbij
  • Lorraine noord-Frankrijk, voor een vakantie dichtbij
  • Lorraine noord-Frankrijk, voor een vakantie dichtbij
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN DE LORRAINE
of klik op:
Alle vakantiehuizen Lorraine
Hotels Lorraine

Vakantiehuizen in de Lorraine


De Lorraine, Lotharingen in het Nederlands, ligt in het noord-oosten van Frankrijk tussen de Champagne-Ardennen en de Elzas in, tegen de Belgische grens. Vanaf Amsterdam is het zo'n 4,5 uur rijden, via Luxemburg, en vanaf Parijs zo'n 3 uur. De Lorraine bestaat uit de departementen Vosges (Vogezen), Meurthe-et-Moselle, Meuse (Maas) en Moselle. Met de auto komt u in de Lorraine via de snelweg A31 (Luxemburg-Metz) of vanuit de richting Parijs via de A4.

Boven de 800 meter ligt hier zeker meer dan 100 dagen per jaar sneeuw, terwijl het op de 'Ballons' vaak een graad of 10 warmer is met meer kans op zon. De plateaus van Lorraine die zich ten westen van de Vogezen uitstrekken, worden afgewisseld door heuvelruggen en aan de oostkant daarvan is het landschap beschut tegen de westenwinden, wat wijnbouw mogelijk maakte, zoals in de streek rondom Toul. Ten westen van Nancy ligt het Regionaal Natuurpark van Lorraine, een bosrijk gebied en een aantal meren zoals het Madinemeer. Najaar is hier erg aangenaam.

De Lorraine (Lotharingen) is een bosrijk gebied met de dichtste bossen van heel Frankrijk. De aanwezigheid van natuurlijke bronnen en zuiver mineraalwater van goede kwaliteit is heilzaam voor lichaam en geest. Met drie regionale natuurparken en een groot aantal meren is dit een ideale omgeving om je weer helemaal op te laden in de zuivere lucht. LEES MEER
De Lorraine (Lotharingen) heeft een zeer uitgebreide Nederlandstalige website met informatie over de regio, haar departementen en wat er allemaal te beleven valt. Ook is het mogelijk om online brochures te bestellen.
Het is de goedkoopste fiets- of wandelvakantie. Ergens in de Lorraine een leuk vakantiehuisje boeken, fietskaarten en/of wandelkaarten van de Lorraine kopen en lopen of fietsen maar.
In de 18e eeuw schonk koning Stanislas aan de stad Nancy 1 van de mooiste pleinen van Europa. De Place Stanislas maakt deel uit van het werelderfgoed. Het grote plein is in 2005 helemaal opgeknapt en is helemaal voetgangersgebied.

Natuur in Lorraine


Er zijn maar liefst drie regionale natuurparken met de fraaiste landschappen en monumenten in Lorraine! 1 van de 3 parken is zelfs Wereldreservaat van de Biosfeer. Op de ene plek doen zilte, drassige weilanden aan de kust denken, in de venen leven de vleesetende planten erop los, de bergen zijn bevolkt met roofvogels. Op andere plekken trekken de kalkhoudende graslanden en de hoge alpenweiden evenveel liefhebbers van een wilde en bijzondere flora en fauna als van ingerichte en uitgekiende botanische tuinen.

Trek eens de uitgestrekte bossen in, zonder te verdwalen natuurlijk. Uw idee van ruimte krijgt ineens een heel andere dimensie. Zoekt u liever de hoogten, verkiest u de gezellige heuvels met wijn- of boomgaarden of zijn het de dichte bossen van de Argonne en de Vogezen. Iedereen komt aan zijn/haar trekken, zelfs dromers en klimmers.

Het witte Lorraine heet Vogezen. In dit gebergte worden alle vormen van wintersport beoefend. Alpine ski, langlaufen en zelfs toerskien behoren tot de mogelijkheden, terwijl men kan profiteren van een mooie omgeving, waarin bossen, bergkammen, valleien en mooie uitzichten elkaar opvolgen. Ook snowboardfaciliteiten, nachtelijk skien en skien bij dageraad horen thuis in het aanbod van de Vogezen. Langlaufers worden verwend in de Vogezen. Er zijn meer dan 300 km bewegwijzerde en aangestampte loipes. LEES MEER
BERICHTEN VAN BUREAU VOOR TOERISME LORRAINE:

Wist u dat een groot deel van het aantrekkelijke Vogezenmassief in Lorraine ligt? Klik hier voor nog meer weetjes over de regio Loraine
LEES MEER

Het toeristisch erfgoed van Lorraine is zeer gevarieerd. Door middel van diverse (Franstalige) routeboekjes zijn de diverse highlights van de regio met elkaar verbonden.
LEES MEER
De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Regionaal Bureau voor Toerisme Lorraine.

Photo Credits: © CRT Lorraine.