• Languedoc-Roussillon, destination sud de France
  • Languedoc-Roussillon, destination sud de France
  • Languedoc-Roussillon, destination sud de France
  • Languedoc-Roussillon, destination sud de France
  • Languedoc-Roussillon, destination sud de France
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN DE LANGUEDOC-ROUSSILLON
of klik op:
Alle vakantiehuizen Languedoc-Roussillon
Hotels Languedoc-Roussillon

Vakantiehuizen in de Languedoc-Roussillon


De Languedoc-Roussillon ligt in zuid Frankrijk, tussen de Auvergne en de Middellandse Zee, en begint op zo'n 5 uur rijden ten zuiden van Parijs, zo'n 10 uur vanaf Amsterdam. De Languedoc-Roussillon bestaat uit de departementen Aude, Gard, Hérault, Lozere en Pyrénées-Orientales. Met de auto komt u in de Languedoc-Roussillon via de snelwegen A71/A75 (Parijs-Clermont-Ferrand-Millau) of oostelijk via de A6/A7/A9 (Parijs-Lyon-Orange-Nimes) en A31/A6/A7/A9 (Luxemburg-Nancy-Dijon-Lyon-Orange-Nimes).

De Languedoc-Roussillon is één van de warmste regio's van Frankrijk met vooral erg warme zomers, met een redelijke 'mooi-weer-garantie' tussen juni en september. Het weer verschilt per plaats, per streek. Aan de kust is het over het algemeen wat zonniger, de bergen zijn kouder van temperatuur en in de dalen van de regio kan meer neerslag vallen dan op andere plaatsen.

De Languedoc Roussillon heeft een grote landschappelijke diversiteit en is zeer veelzijdig. De badplaatsen aan de kust van de Languedoc beschikken over fijne zandstranden. Maar het is niet alleen kust in deze regio. Zoals de uitlopers van de Cevennen, noordelijk tegen het Massif Central aan. De pistes in de skigebieden van de Pyrénées-Orientales, op de grens met Spanje, en de Aude hebben een lengte van 200 km. Vaar met een kano of een kajak door de Gorges du Tarn of maak een fietstocht langs het Canal du Midi. LEES MEER
Het regionaal bureau vor toerisme van de Languedoc-Roussillon heeft een uitgebreide Nederlandstalige website met tips over bezienswaardigheden, video's, het actuele weer, brochures, etc.
Het is de goedkoopste fiets- of wandelvakantie. Ergens in de Languedoc-Roussillon een leuk vakantiehuisje boeken, fietskaarten en/of wandelkaarten van de Languedoc-Roussillon kopen en lopen of fietsen maar.
Ontdek de Hérault in de Languedoc-Roussillon met haar ongekende natuurgebieden en haar uniek historisch en cultureel erfgoed. Op PlusFrance van het Frans Bureau oor Toerisme staat meer informatie over deze streek, met verschillende video's en regiotips.

Natuur in de Languedoc-Roussillon


Een andere wijze om de Languedoc-Roussillon te bekijken; van boven, in de zomer of de winter. Geniet op een nieuwe manier van de bergen en ontdek de Pyreneeën, de Cevennen, de Aubrac of de Margeride, te voet, te paard, op de fiets, per kano, onder een parapente of op de ski's. Met hun talrijke dagen zonneschijn en goed bewaarde fauna, zoals bizons, paarden, wolven en beren, zullen de bergen van de Languedoc-Roussillon u beslist bekoren.

In de Cevennen, op de grens van de Gard en Lozere, op 1567 m hoogte, ligt op het hoogste punt het Observatoire Météo-France van Mont Aigoual. Hier waken mens en technologie 24 uur per dag over de Franse hemel. Van de Mont-Ventoux tot aan de Mont-Blanc, van de Canigou tot aan de Pic du Midi, van de bergketen Chaine du Puy tot aan de Middellandse Zee.

Op de hoogvlakten van de Aubrac staat de zomer weer voor de deur als de beroemde Aubrac-koeien terugkeren naar de bergweiden. U kunt deze trek eind mei bijwonen. Op enkele kilometers van Nasbinals en in het hart van het merengebied, verwelkomt de indrukwekkende waterval van de Déroc elke zomer veel bezoekers, die hier na een wandeling in de Aubrac verfrissing vinden. Op meer dan 1000 meter hoogte bieden de hoogvlaktes van Aubrac eindeloze landschappen aan met weides van elkaar gescheiden door lage stenen muurtjes die de paden voor het vee afbakenen. Het is een land van tradities waar de levenskunst van hartelijkheid en gezelligheid wordt voortgezet
BERICHTEN VAN BUREAU VOOR TOERISME LANGUEDOC-ROUSSILLON:

U kunt alles over de Pyrénées-Orientales terugvinden op uw mobiele telefoon! Bekijk alle officiële toeristeninformatie die het Departementale Comité voor Toerisme van Pyrénées-Orientales tot uw beschikking stelt. Hier vindt u al het laatste nieuws, praktische informatie, overnachtingsmogelijkheden, restaurant...
LEES MEER

Fietsroute tussen Argeles-sur-Mer en Le Boulou. De Vélo-route en Pays Pyrénées Méditerranée is een eenvoudige fietsroute voor uitstapjes met het hele gezin of met vrienden. Deze route verbindt de Middellandse Zee met het kuuroord Le Boulou.
LEES MEER

Met het gezin op vakantie in Languedoc-Roussillon? Bekijk dan de vakantieparken in Languedoc-Roussillon en boek een gezellige familievakantie in Frankrijk.
De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Regionaal Bureau voor Toerisme Languedoc-Roussillon.

Photo Credits: © M. Bomert © CRT Languedoc-Roussillon P. Palau, J.F.Salles