• Het Jura gebergte in oost Frankrijk
  • Het Jura gebergte in oost Frankrijk
  • Het Jura gebergte in oost Frankrijk
  • HHet Jura gebergte in oost Frankrijk
  • Het Jura gebergte in oost Frankrijk
  • Het Jura gebergte in oost Frankrijk
  • Het Jura gebergte in oost Frankrijk
  • Het Jura gebergte in oost Frankrijk
  • Het Jura gebergte in oost Frankrijk
  • Het Jura gebergte in oost Frankrijk
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN FRANCHE-COMTE
of klik op:
Alle vakantiehuizen Franche-Comté
Hotels Franche-Comté

Vakantiehuizen in Franche-Comté


Franche-Comté ligt in oost Frankrijk tussen de Bourgogne en Zwitserland en is vanaf Amsterdam zo'n 7 uur rijden, vanuit Parijs zo'n 3 uur rijden naar in zuidoostelijke richting. De regio Franche-Comté bestaat uit de departementen Doubs, Jura, Haute-Saone en Territoire de Belfort. Met de auto komt u in de Franche-Comté via de A31/N57 (Metz-Nancy-Belfort) en via Parijs over de A6/A36.

De Jura heeft hoge bergen en het kan daar uiteraard koud zijn. In de zomermaanden koelt het er 's avonds ook snel af. Hoewel de temperatuur overdag in de zomermaanden aangenaam kan zijn regent het in de Jura wel meer als op andere plaatsen in Frankrijk.

De naam Franche-Comté is niet zo bekend buiten Frankrijk maar het in deze regio gelegen Jura gebergte en haar daarnaar vernoemde departement Jura uiteraard wel. Het is echt een gebied voor natuurliefhebbers en liefhebbers van sportieve en actieve vakanties. Het is een streek met gevarieerde en uitgestrekte landschappen en mooi gelegen vakantiehuizen. Deze regio heeft rijke natuurgebieden zoals het Massief des Vosges en de Montagnes du Jura en talloze meren en bossen en is rijk aan cultureel erfgoed en geniet een wereldwijde bekendheid. De streek beschikt over drie monumenten die behoren tot het werelderfgoed van de UNESCO.
LEES MEER
Natuur en gastronomie zijn de twee grote passies van de Franche-Comté waar u met de hele familie van kunt genieten tijdens de verblijven en ontdekkingen die hand in hand gaan met duurzame ontwikkeling en tafelplezier.
Het is de goedkoopste fiets- of wandelvakantie. Ergens in Franche-Comté een leuk vakantiehuisje boeken, fietskaarten en/of wandelkaarten van Franche-Comté kopen en lopen of fietsen maar.
Franche-Comté is een regio bij uitstek voor de sportieve en avontuurlijke fietser en wandelaar met honderden kilometers paden, met name in de twee regionale natuurparken de Ballons des Vosges en de Haut-Jura.

Natuur in Franche-Comté


De Franche-Comté, aan de kant van de Jura, dat is allereerst een visie van contrasten: het relief van vouwen en hoogvlakten is een tegenhanger van de alpenplooien. Het resultaat is ongelooflijk gevarieerd, de hoogteverschillen ook. Het Juragebergte bestaat uit het land van de klokkenmakers, de Haut-Doubs en de Haut-Jura.

Vanuit het Noorden komt u eerst 'klokkenmakersland' binnen in een gebied van 700km2 dat wordt begrensd door zowel de Doubs, net zo grillig als de landschappen. Meer naar het Westen toe is de vallei van de Dessoubre 1 van de eerste tekenen van de grote chaos van de natuur: zij strekt zich uit in een loop die zich heeft gegraven in een erosiedal, dat parallel loopt aan de engten van de Doubs.

Na Morteau is het contrast alweer opvallend in de bergpas van Entre-Roches: water borrelt in een zeer nauwe canyon die tussen twee duizelingwekkend hoge wanden is uitgeslepen, met daarin talrijke grotten. Hoogste punt in de Jura is de Mont d'Or (1463m), een typisch geval van het ultieme trapgebergte in de Jura, een zacht glooiende zijde aan de Franse kant en een klif aan de Zwitserse kant. Hier leven kuddes berggeiten.
LEES MEER
BERICHTEN VAN BUREAU VOOR TOERISME FRANCHE-COMTE:

Durf eens een XXI-eeuwse schatzoekerij aan dankzij GPS.
LEES MEER

De Eurofietsroute, een fietsroute van bijna 4.000 km lang, grotendeels klaar, die in een ononderbroken lijn de Atlantische Zee met de Zwarte Zee verbindt en door 10 landen en langs de grootste rivieren van Europa loopt.
LEES MEER

Alle brochures van de Franche-Comté zijn hier online verkrijgbaar.
LEES MEER
De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Regionaal Bureau voor Toerisme Franche-Comté.

Photo Credits: © CRT Franche-Comté Sandrine GUENERIE, Michel JOLY, Catherine DEMOLY, Laurent CHEVIET.