• Elzas, kruispunt van Europa
  • Elzas, kruispunt van Europa
  • Elzas, kruispunt van Europa
  • Elzas, kruispunt van Europa
  • Elzas, kruispunt van Europa
  • Elzas, kruispunt van Europa
  • Elzas, kruispunt van Europa
  • Elzas, kruispunt van Europa
  • Elzas, kruispunt van Europa
  • Elzas, kruispunt van Europa
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN DE ELZAS
of klik op:
Alle vakantiehuizen Elzas
Hotels Elzas

Vakantiehuizen in de Elzas


De Elzas ligt in oost Frankrijk tegen Luxemburg en Duitsland aan op zo'n 5,5 uur rijden van Amsterdam, ruim 4 uur ten oosten van Parijs. De Elzas is de kleinste regio van frankrijk en bestaat uit de 2 departementen Haut-Rhin en Bas-Rhin. Met de auto komt u vanuit Nederland via Duitsland in de Elzas via de snelweg A35 of via Metz en vanuit Parijs via de A4.

De zomers zijn warm en droog in de Elzas. Vanaf juni is een bezoek aan de Elzas dan ook uiterst aangenaam. In de vlakte loopt de temperatuur regelmatig op tot 30 a 35 graden. Gelukkig bieden de hoge Vogezen wat weldadige afkoeling en frisse lucht. Het aantal uren zon is in deze periode vergelijkbaar met dat van steden in het zuiden van Frankrijk.

De Elzas is vooral bekend als het grensgebied tussen Frankrijk en Duitsland maar is ook een regio met veel kastelen waarvan Haut-Konigsbourg de bekendste is. Het is 1 van de meest bezochte monumenten van Frankrijk, met 600.000 bezoekers per jaar. Het kasteel bezette een strategische positie toen het in de 12e eeuw werd gebouwd. Het werd door de Zweden verwoest tijdens de Dertigjarige oorlog en vervolgens verlaten. In 1889 begon keizer Wilhelm II met de heropbouw van het kasteel om er een museum van te maken. Het was tegelijkertijd het symbool van de terugkeer van de Elzas in Duitsland.
LEES MEER
De Elzas heeft een uitgebreide Nederlandstalige website met veel informatie over de regio en de departementen. Er staat veel informatie op over wat er te doen is en er zijn brochures online te downloaden.
Het is de goedkoopste fiets- of wandelvakantie. Ergens in de Elzas een leuk vakantiehuisje boeken, fietskaarten en/of wandelkaarten van de Elzas kopen en lopen of fietsen maar. Via de onlineshop van Reisboekwinkel De Zwerver kunt u dat direct doen.
De Route des Crêtes verbindt Cernay met Sainte-Marie-aux-Mines, over meer dan 77 km. U kunt de weg te voet nemen om de Grand Ballon te bereiken, het hoogste punt van de Vogezen.

Natuur in de Elzas


De twee regionale parken in de Elzas zijn fantastisch mooie wandelgebieden en het Parc des Vosges du Nord is 1 van de zeldzame natuurgebieden die door UNESCO is geklasseerd als 'World Biosphere Reserve'. De Elzas is ook een heel waterrijk gebied en omvat niet minder dan 21 natuurgebieden!

Bergliefhebbers vinden hun geluk in de Elzas dankzij het duidelijke Alpenkarakter van het Massif du Honeck of door het prachtige Lac Blanc te bewonderen, dat wordt overheerst door een rots in de vorm van een vesting.

La Petite Camargue alsacienne, in het zuiden van de streek, is het oudste natuurgebied van de regio. Het werd midden 19e eeuw aangelegd. In deze periode was het doel de herbevolking van de waterwegen. Tegenwoordig is het een uitstekende locatie voor het waarnemen van de fauna en flora: u vindt hier maar liefst 40 soorten bomen, 180 soorten vogels, 16 soorten kikvorsachtigen, 40 soorten libellen... Van half augustus tot oktober kunt u trekvogels spotten die hier een paar dagen uitrusten voordat ze hun tocht voortzetten. Honderden ooievaars en roofvogels uit het noorden van Europa houden hier halt! LEES MEER
BERICHTEN VAN BUREAU VOOR TOERISME ELZAS:

Agenda met de grote evenementen in de Elzas in 2013.
LEES MEER

Straatsburg, de hoofdstad van Europa en van de Elzas, is een jonge, dynamische stad. Hij zal u verrassen door het bruisende karakter waardoor de stad een cultureel genie is: musea, theater, opera, concertzalen, festivals... Alles bij de hand! Liefhebbers van lekker eten, van monumenten en vermaak, denk er dus aan: u wordt vast en zeker verliefd op deze stad!
LEES MEER
De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Regionaal Bureau voor Toerisme Elzas.

Photo Credits: © CRTA / Zvardon, © PNRBV / Couchouron, © Estelle Tschan