• Het Franse eiland Corsica
  • Het Franse eiland Corsica
  • Het Franse eiland Corsica
  • Het Franse eiland Corsica
  • Het Franse eiland Corsica
  • Het Franse eiland Corsica
  • Het Franse eiland Corsica
  • Het Franse eiland Corsica
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN OP CORSICA
of klik op:
Alle vakantiehuizen Corsica
Hotels Corsica

Vakantiehuizen op Corsica


Corsica is een eiland in de Middellandse Zeeen op zo'n 200 km van de Zuidfranse kust en bestaat uit de departementen Corse-du-Sud en Haute-Corse. Het eiland is alleen bereikbaar per boot en vliegtuig. Er zijn veel maatschappijen die veerdiensten onderhouden tussen Corsica en het vasteland van Frankrijk en Italie. Vanuit Frankrijk varen die vanaf Marseille, Toulon en Nice.

De kust van Corsica heeft een Middellandse Zee klimaat met warme zomers en vochtige winters. Maar Corsica heeft ook een bergachtig landschap met veel hoogteverschillen en op de hoogste plekken kan het uiteraard behoorlijk koud zijn, ook al zit u in het zuiden, vergelijkbaar met een Alpenklimaat waarbij het zelfs in de zomer koud kan zijn.

Corsica heeft paradijselijke landschappen, cultuurmonumenten en prachtige stranden en is de ideale bestemming voor liefhebbers van wandelen,ontspanning, erfgoed en eeuwenoude tradities. Bergtoppen, bergspitsen en meren worden afgewisseld door vredige hoogvlakten. Oude tradities leven voort en de streek ontleent hieraan zijn bijzondere identiteit. In de natuurlijke omgeving van de dorpen zijn de huizen gebouwd van ruwe steen. Je kunt er eindeloos wandelen en vooral de langeafstandswandeling van de GR20 laat je kennis maken met het authentieke en gastvrije Corsica. LEES MEER
De site van het regionaal bureau voor toerisme van Corsica heeft helaas geen Nederlandstalige versie en ook de Franse versie is niet heel erg uitgebreid maar de verschillende streken staan beschreven en diverse fiets- en wandel mogelijkheden.
Het is de goedkoopste fiets- of wandelvakantie. Ergens op Corsica een leuk vakantiehuisje boeken, fietskaarten en/of wandelkaarten van Corsica kopen en lopen of fietsen maar.
Er is een speciale Facebookpagina voor liefhebbers van Corsica en deze pagina heeft inmiddels al meer dan zestienduizend volgers. Er staan leuke berichtjes en mooie foto's op.

Natuur op Corsica


De kust van Corsica is meer dan 1000 km lang en is het meest gevarieerde en rijkste kustgebied van Frankrijk. Hier vind je nog kristalhelder water, immense stranden met fijn zand, kleine verlaten kreken en rotsachtige kliffen waar zeevogels hun territorium hebben. Corsica beschikt over zeelandschappen die uniek zijn in het mediterrane gebied. Het parc naturel régional de Corse met vijf natuurgebieden op het eiland en natuurparken in zee, beslaat twee derde van de totale oppervlakte van deze beschermde regio.

De prachtigste natuurmonumenten van Corsica vind je terug in de les gorges de la Restonica, de Monte Stello en de falaises de Bonifacio. De Marine de Bonifacio nodigt uit tot ontspanning aan de middellandse zee.

De hoogste plekken van Corsica zijn de Monte Cinto (2710 meter) en de Monte Rotondo (2622 meter). Het eiland is ideaal voor wandelaars vanwege de vele wandelroutes (waaronder de GR20, een wandelroute van 200 kilometer dwars door Corsica). De kustlijn van Corsica is grotendeels rotsachtig. Daarnaast zijn er meerdere zandstranden.
BERICHTEN VAN BUREAU VOOR TOERISME CORSICA:

Exposities en evenementen op Corsica, verzameld en beschreven door Visit Corsica, de site van het bureau voor toerisme.
LEES MEER

Calvi is ook voor jongerenreizen een populaire bestemming. De vele vakantiewoningen die gelegen zijn op Corsica bieden voor ieder reisgezelschap het perfecte onderkomen. Gezellig met je hele vriendengroep op jongerenreis Calvi.
De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Regionaal Bureau voor Toerisme Corsica.

Photo Credits: © A. Giddings