• Champagne en de Franse Ardennen
  • Champagne en de Franse Ardennen
  • Champagne en de Franse Ardennen
  • Champagne en de Franse Ardennen
  • Champagne en de Franse Ardennen
  • Champagne en de Franse Ardennen
  • Champagne en de Franse Ardennen
  • Champagne en de Franse Ardennen
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN DE CHAMPAGNE-ARDENNEN
of klik op:
Alle vakantiehuizen Champagne-Ardennen
Hotels Champagne-Ardennen

Vakantiehuizen in de Champagne-Ardennen


De Champagne-Ardennen ligt in noord Frankrijk op zo'n 4 uur rijden van Nederland en loopt vanaf de Belgische grens door naar beneden en grens aan de oostkant van Ile-de-France (Parijs). De Champagne-Ardennen bestaat uit de departementen Ardennen, Aube, Marne en Haute-Marne. Met de auto komt u in de Champagne-Ardennen via de snelwegen A26 (Lille-Reims) en A4 (Metz-Reims) of over de Belgische A4 vanaf Namur.

Het klimaat in de Champagne-Ardenne is zoals op veel plaatsen in Noord-Frankrijk. In de herfst en lente is er kans op flink wat neerslag, dit wordt echter ruimschoots goed gemaakt door de zonuren in de zomer die onder andere zorgen voor de smaak van de de champagne.

De Champagne-Ardennen staat zoals de naam al doet vermoeden om de Franse Ardennen en uiteraard om de productie van Champagne. De regio is rijk aan cultuur. Er zijn vijf steden die behoren tot de grootste Franse kunsthistorische steden. Het Château fort de Sedan (het vestingkasteel van Sedan) komt tot leven tijdens het middeleeuwse festival van Sedan. De stad Reims maakt deel uit van het cultureel erfgoed van de UNESCO. De stad Chhâlons-en-Champagne heeft fraaie religieuze gebouwen. De stadswallen van Langres en de industrie van Troyes zijn bijzonder en zeer de moeite waard.
LEES MEER
Op de site van het Regionaal Bureau du Tourisme van de Champagne-Ardennen staan veel informatie over de regio en de departementen met name ook over de mogelijkheden om te wandelen en er zijn online brochures te downloaden.
Het is de goedkoopste fiets- of wandelvakantie. Ergens in de Champagne-Ardennen een leuk vakantiehuisje boeken, fietskaarten en/of wandelkaarten van de Champagne-Ardennen kopen en lopen of fietsen maar.
Geschiedenis en legende, proeverij en handigheid, kelders en toeristische routes, alles over Champagne te weten komen om zo uw verblijf te midden van de wijngaarden voor te bereiden.

Natuur in de Champagne-Ardennen


De Champagne-Ardennen heeft veel natuur binnen de regio. De meren bijvoorbeeld zijn belangrijk voor de 40.000 kraanvogels die daar ieder jaar een tussenlanding maken. Twee keer per jaar, tijdens de grote vogeltrek, zijn deze meren het toneel van een verblindend schouwspel dat door de kraanvogels wordt gegeven. Deze meren bieden de vogels rust en genoeg voedsel om de reis voort te kunnen zetten. Het spektakel van duizenden kraanvogels die, vroeg in de ochtend, het meer onophoudelijk schreeuwend achter zich laten om in de omliggende landerijen op zoek naar voedsel te gaan is gewoonweg fantastisch.

Het 64 ha grote regionaal natuurreservaat van het Moeras van Reuves werd in 2008 tot regionaal natuurreservaat uitgeroepen. Het Moeras van Reuve hoort bij de verzameling moerassen van Saint Gond en beschikt over belangrijke dierkundige en plantkundige rijkdommen die voor vochtige omstandigheden typisch zijn (er werden 216 soorten planten geteld). Het Conseil Regional en het Conservatoire du Patrimoine Naturel de Champagne-Ardenne beheren samen dit reservaat.

Het regionaal natuurreservaat van de Côte de Bois staat ook sinds 2008 op de lijst en ligt in de onmiddellijke omgeving van Charleville-Mezieres. De voornaamste rijkdom van dit reservaat is de gevarieerdheid van de ecosystemen waaruit het bestaat: bossen, droge graslanden, een aantal poelen en daarmee de talrijke soorten die hier leven. LEES MEER
BERICHTEN VAN BUREAU VOOR TOERISME CHAMPAGNE-ARDENNEN:

Ontdek de talrijke paden in de streek te voet, te paard of op een quad, werk aan uw swing, ga klimmen in de Ardennes of de Haute-Marne... De Champagne-Ardennen heeft een groot aantal activiteiten voor u in petto waarmee u uw verblijf leven in kunt blazen.
LEES MEER

U bent geinteresseerd in cultuur, muziek, tentoonstellingen of sport en vrije tijd. U geeft de voorkeur aan rommelmarkten of traditionele evenementen, de Champagne-Ardennen biedt u door het jaar heen een lange reeks aan evenementen.
LEES MEER
De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Regionaal Bureau voor Toerisme Champagne Ardennen.

Photo Credits: © CRT Champagne-Ardenne