• Beleef een Bretonse ervaring
  • Beleef een Bretonse ervaring
  • Beleef een Bretonse ervaring
  • Beleef een Bretonse ervaring
  • Beleef een Bretonse ervaring
  • Beleef een Bretonse ervaring
  • Beleef een Bretonse ervaring
  • Beleef een Bretonse ervaring
  • Beleef een Bretonse ervaring
  • Beleef een Bretonse ervaring
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN BRETAGNE
of klik op:
Alle vakantiehuizen Bretagne
Hotels Bretagne

Vakantiehuizen in Bretagne


Bretagne ligt in het uiterste westen van Frankrijk en begint op zo'n 3 uur rijden ten westen van Parijs, zo'n 7,5 uur vanaf Amsterdam. Bretagne bestaat uit de departementen Finistere, Ille-et-Vilaine, Côtes d'Armor en Morbihan. Met de auto komt u in Bretagne via de snelwegen A11/A81 (Parijs-Le Mans-Rennes) en A29/A13/A84 (Amiens-Caen-Rennes).

Het klimaat van Bretagne is veel aangenamer dan menigeen beweert, maar is uiteraard niet hetzelfde als in de Côte d'Azur aan de Middellandse Zee. Het is een zacht zeeklimaat met veel microklimaten. Door de getijden en de wind veranderen de lucht en het seizoen meerdere keren per dag. De wolken en het zonlicht zijn altijd spectaculair!

Bij Bretagne denk je meteen aan die 2800 kilometer lange kust met kliffen, zandstranden, kleine baaien en prachtige uitkijkpunten zoals Cap Frehel en de Pointe du Raz. De vele eilanden die Bretagne rijk is hebben elk hun eigen karakter en het ene eiland is nog mooier dan het andere. Bretagne is een echte vakantiebestemming met veel vakantiehuizen en heeft genoeg te bieden voor families die hier hun vakantie doorbrengen. De survivalparken bij Rennes en Carnac hebben trajecten voor kinderen vanaf 3 jaar. In Brest trekt het Oceanopolis jaarlijks vele bezoekers. Ook het Grand Aquarium van Saint Malo en de dierentuin van Pont Scorff blijven populair bij kinderen
LEES MEER
De regio Bretagne heeft een zeer uitgebreide Nederlandstalige website met praktische informatie over vakantie vieren in Bretagne en leuke tips. Ook kunt u op de site direct online brochures downloaden.
Het is de goedkoopste fiets- of wandelvakantie. Ergens in Bretagne een leuk vakantiehuisje boeken, fietskaarten en/of wandelkaarten van Bretagne kopen en lopen of fietsen maar.
Hoofdstad van Bretagne is Rennes, binnen een uur ben je aan zee bij Saint Malo of aan de smaragdkust aan Het Kanaal. Het is een levendige stad met 60.000 studenten en er zijn nog vele houten vakwerkhuizen te vinden uit de 15e en 16e eeuw.

Natuur in Bretagne


Langs de gehele kust van Bretagne ligt het wandelpad GR34, ook wel Sentier des Douaniers (douanierspad) genoemd. Dit pad voert door heidevelden en langs kliffen. Het is een uitnodigende wandelroute waar je in de zomer geniet van de geur van de gaffeldoorn en de brem die zich vermengt met de heilzame en zuivere zeelucht. Aan de kusten zijn er in Bretagne naast wandelen ook vele andere activiteiten zoals voetvissen, zeilen, strandzeilen, stand up paddelen, duiken, etc.

En natuurlijk zijn er ook behoorlijk wat natuurgebieden in Bretagne zoals de Sept Iles, langs de Roze Granietkust, het belangrijkste vogelreservaat van de Franse kust. Papegaaiduikers, aalscholvers en Jan van Genten hebben hier hun territorium. Het landschap bij de kust van de Abers, ook wel de kust van de legenden genoemd, is ook erg mooi. Het water stort zich hier op het land en dit levert adembenemende beelden op. De charme van deze fraaie streek waar een diepblauwe zee omzoomd wordt door zandstranden, is niet te weerstaan.

Iets anders dan ruige kust kan ook, als u van landschappen tussen land en water houdt zult u verleid worden door de moerassen van Redon. De Vilaine, de Aff en de Canut hebben hier prachtige dalen gevormd, die een mooie omgeving vormen voor een wandeling tussen de moerassen en de architecturale rijkdom. Ook met de boot te bezoeken!
NIEUWSBERICHTEN VAN BUREAU VOOR TOERISME BRETAGNE:

De regio Bretagne op heeft 11 oktober 2012 haar internationale Green Globe certificaat heeft ontvangen. Hiermee is Bretagne de eerste gecertificeerde Franse instelling in het promoten van een bestemming.
LEES MEER

Zelfs als u liever uitslaapt wilt u de zonsopgang op de Monts d'Arree niet missen. De authentieke pracht van de landschappen, de magie van het lichtspel, de geheimen van de heidevelden, ... en het enthousiaste commentaar van Youenn verleiden uw ogen en oren. Uw dromen gaan zachtjes over in realiteit....
LEES MEER

Overal in Rennes zijn moderne kunstwerken verborgen. Onopvallend of opmerkelijk, vaak bijzonder origineel en geinstalleerd op verrassende plekken zoals zelfs een parkeerplaats. Aitre Voyages laat kennismaken met deze contemporaine kunst tijdens een wandeling die toegankelijk is voor alle nieuwsgierigen.
LEES MEER

Gwen geeft met haar passie voor de natuur en haar goede humeur deze fietstocht een extra dimensie. Door hier, dichtbij Sarzeau, te kiezen voor deze rustige en leuke manier van voortbewegen, beleven we deze zoutmoerassen op een heel andere manier.
LEES MEER
De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Regionaal Bureau voor Toerisme Bretagne.

Photo Credits: © CRT Bretagne GUILLAUDEAU Donatienne, GOUNIOT Marie-Julie, BERTHIER Emmanuel, LE BRUN Cecile, BOBROVITCH Anatoly, SPIEGELHALTER Erich.