• Het rijke Bourgondische leven
 • Het rijke Bourgondische leven
 • Het rijke Bourgondische leven
 • Het rijke Bourgondische leven
 • Het rijke Bourgondische leven
 • Het rijke Bourgondische leven
 • Het rijke Bourgondische leven
 • Het rijke Bourgondische leven
 • Het rijke Bourgondische leven
 • Het rijke Bourgondische leven
 • Het rijke Bourgondische leven
 • Het rijke Bourgondische leven
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN DE BOURGOGNE
of klik op:
Alle vakantiehuizen Bourgogne
Hotels Bourgogne
B&B's en Rondreizen Bourgogne

Vakantiehuizen in de Bourgogne


De Bourgogne ligt in midden/oost Frankrijk en begint op zo'n uur rijden ten zuiden van Parijs, zo'n 6 uur vanaf Amsterdam. De Bourgogne bestaat uit de departementen Yonne, Côte d'Or, Nievre en Saône-et-Loire. Met de auto komt u in de Bourgogne via de snelwegen A77/N7 (Parijs-Nevers), A6 (Parijs-Auxerre) en oostelijk via de A31 (Nancy-Dijon).

De Bourgogne ligt nog net in de noordelijke helft van Frankrijk, net boven de Loire, en heeft een landklimaat wat betekent dat de zomers warm, maar de winters erg koud kunnen zijn. In de zomer kunnen er door het heuvelachtige landschap en de warme zon makkelijk onweersbuien ontstaan. Een vakantie in de Bourgogne betekent daarom altijd een risico wat betreft de kans op neerslag. Maar, geen paniek, er is ook volop zon anders zou het niet zo'n bekend wijngebied zijn!

De Bourgogne is van oudsher een populaire vakantiebestemming met veel vakantiehuizen, alleen al door veel Parijzenaren die daar een 2e huis hebben en veel Nederlanders uiteraard ook. Verder is de Bourgogne natuurlijk een bekende wijnstreek, is het heuvelachtig en zijn er veel bossen. Met midden in de Bourgogne waarschijnlijk Frankrijks bekendste natuurgebied, de Morvan. En neem de tijd om te genieten van een gastronomische maaltijd in een van de restaurants met een Michelin ster. Er worden heerlijke lokale specialiteiten bereid met Charolais vlees, slakken, kippen uit de Bresse en de beroemde mosterd uit Dijon. LEES MEER
Uitgebreide Nederlandstalige website van het Regionaal Bureau du Tourisme van de Bourgogne met mooie foto's en video's van al het mooie dat de Bourgogne te bieden heeft.
Met 'My Bourgogne' heeft u de fotomuur van de Bourgogne altijd bij de hand op uw smartphone. Handig om in de Bourgogne direct foto's te kunnen plaatsen en om alle trekpleisters rondom de locatie waar u bent, te kunnen terugvinden.
Op de site van het Regionaal Bureau du Tourisme Bourgogne kunt u online alle brochures bestellen zoals bijvoorbeeld over wijnroutes en fietsroutes of gewoon algemene informatie over de Bourgogne.

Natuur in de Bourgogne


Ontdek de ongerepte natuur van de Bourgogne met lieflijke kleine en grote rivieren. Verken de parken, grotten en mysterieuze plekken langs de Seine en de Loire, de laatste ongerepte rivier van Europa. Het staatsbos van Pontigny strekt zich uit op 950 hectare en is bereikbaar vanaf de N77. Daal af naar het Canal de Bourgogne.

Ten noorden van Avallon liggen de verrassende grotten van Arcy-sur-Cure. Ze herbergen muurschilderingen van meer dan 30.000 jaar oud! Langs de Loire strekt het Foret des Bertranges zich uit op 10.000 hectare met aangeplante eiken. Wandel over de paden van de 'grande en petite randonnée' en verken de vele schaduwrijke circuits te voet, met de fiets of te paard. Dichtbij Nevers ligt 1 van de mooiste natuurplekken van Europa: de Bec d'Allier. Bij de samenvloeiing van Allier en Loire vertoeven hier trekvogels en bevers!

In de gemeente Saint-Prix is Haut-Folin het dak van het massief van de Morvan. Bij helder weer is het zelfs mogelijk om het massief van de Mont Blanc te zien! 14 km ten noordwesten van Le Creusot bewondert u de granieten chaos van het dorp Uchon. Nog 1 tip tenslotte, op een hoogte van 492 meter, biedt de Rots van Solutre een opvallend landschap: een panoramisch uitzicht op de wijngaarden, doorspekt met dorpen en omzoomd met bossen... LEES MEER
Het is de goedkoopste fiets- of wandelvakantie. Ergens in de Bourgogne een leuk vakantiehuisje boeken, fietskaarten en/of wandelkaarten van de Bourgogne kopen en lopen of fietsen maar. Via de onlineshop van Reisboekwinkel De Zwerver kunt u dat direct doen.
Een website die zich al jaren inzet voor de promotie van midden Frankrijk en een deel van de Bourgogne is www.vakantie-midden-frankrijk.com met veel informatie over wat er te beleven is in midden Frankrijk en volop wandel- en fietsvakanties, rondreizen, chambres d'hôtes en vakantiehuizen.
Aan de rand van de Morvan kunt u uw vakantie doorbrengen in een heuse roulotte, of in gewoon Hollands, een Pipowagen. Woonwagens zijn geschikt voor een gezin van 5 personen en zijn compleet ingericht met een kleine keuken en een badkamer met douche en toilet.
BERICHTEN VAN BUREAU VOOR TOERISME BOURGOGNE:

6 en 7 juli 2013 is er weer een rally voor electrische fietsen in het zuiden van de Bourgogne. Een leuke, ontspannen tocht op een elektrische fiets: de Transmaconnaise is een populaire en feestelijke fietstocht die fietstechniek en wijntoerisme samenbrengt in de zuidelijke Bourgogne. Ontdek via twee circuits de wijngaarden van de Maconnais-streek en de dorpjes met de bekende namen: Pouilly Fuisse, Saint-Verant, Vire Clesse.
LEES MEER

Te midden van spiritueel Bourgondie voelt u de serene sfeer van belangrijke plaatsen van het christendom. Deel de filosofie van de monniken van de abdijen van Cluny en Citeaux... oer door de streek voor een ontmoeting met opmerkelijke romaanse kerken en schitterende Hetels Dieu.
LEES MEER
De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Regionaal Bureau voor Toerisme Bourgogne en Vakantie midden Frankrijk.

Photo Credits: © J. v/d Geld, H. van Holten, © CRT Bourgogne Alain Doire