• Zuidwest Frankrijk voor iedereen
  • Zuidwest Frankrijk voor iedereen
  • Zuidwest Frankrijk voor iedereen
  • Zuidwest Frankrijk voor iedereen
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN DE AQUITAINE
of klik op:
Alle vakantiehuizen Aquitaine
Hotels Aquitaine

Vakantiehuizen in de Aquitaine en Dordogne


De regio Aquitaine ligt in zuidwest Frankrijk en begint op zo'n 5 uur rijden ten zuidwesten van Parijs, zo'n 9,5 uur vanaf Amsterdam met de Dordogne als meest noordelijke departement. Aquitaine bestaat verder uit de departementen Gironde, Lot-et-Garonne, Landes en Pyrenees Atlantique. Met de auto komt u in de Aquitaine vanaf parijs via de snelwegen A10 of A20 of vanuit het oosten via de A89.

De hele westzijde van de Aquitaine wordt begrensd door de Atlantische Oceaan. De streek profiteert daardoor van het zachte oceaanklimaat en de Golfstroom. De 2200 zonne-uren per jaar in de streek van Bordeaux zijn vergelijkbaar met die van de Middellandse Zee. Samen met een luchtvochtigheid die goed is verdeeld over het hele jaar is de zon een van de meest gunstige factoren voor de groei van de wijnstokken in het hele gebied.

De naam Aquitaine is niet zo bekend buiten Frankrijk maar de Dordogne kennen we natuurlijk allemaal. Een echte Franse vakantiebestemming met veel mooie vakantiehuizen, vaak met zwembad, dus in de zomer erg toeristisch maar dat is ook erg gezellig met volop restaurants, vermaak en meestal mooi weer. Als grootste kuurcentrum van Frankrijk beschikt de Aquitaine over maar liefst 30 kuuroorden en de stad Dax is bovendien de thermale hoofdstad van Frankrijk.
LEES MEER
Op de website van het Regionaal Bureau du Tourisme Aquitaine staan mooie foto's en video's van deze regio aan de Atlantische kust. De site is in het Nederlands en biedt veel informatie over de regio en de departementen.
Op de site van het Regionaal Bureau du Tourisme Aquitaine staan alle brochures. U kunt deze direct downloaden in PDF-formaat. Ook het tijdschrift met alles over de regio Aquitaine is daar verkrijgbaar.
Hoofdstad van Aquitaine is Bordeaux en deze stad laat zich graag bezoeken en ontdekken via haar straten en musea, vestingen van het Palais Gallien, het Gallo-Romeins amfitheater, de 18e-eeuwse voorgevels van de kadehuizen en de beschermde architectuur van het grote stadscentrum.

Natuur in de Aquitaine


Aan de Baskische kust ligt het bijzondere natuurpark Parc naturel régional Périgord-Limousin. Dit natuurpark ligt in de 2 regio's Aquitaine en Limousin en ook in 2 departementen Dordogne and Haute-Vienne. Het is een natinaal park sinds 1998 met een kleurrijke historie en zeer gevarieerde landschappen. Op de grens van Aquitaine en Limousin, tussen Angouleme, Limoges en Periguex biedt het park een beschermd landschap en een rijk erfgoed.

Een belangrijk aandeel in het natuurschoon van Aquitaine heeft natuurlijk de 250 kilometer Atlantische kust. Het noordelijke deel van dit reusachtige strand kent een natuurlijke bezienswaardigheid: het Bassin van Arcachon. Een binnenzee van 1500 hectare, omringd met badplaatsen en oesterteeltdorpen. Op enkele slagen met de fietspedalen fietspedalen ligt een andere reus. Niet van steen zoals die van Cordouan, maar van zand: het duin van Le Pilat. Met zijn 104 meter hoogte is dit het hoogste duin van Europa. De beklimming,makkelijk via trappen, wordt ruimschoots beloond met een schitterend uitzicht: aan de ene kant ziet u de oceaan en de ingang van het Bassin en aan de andere kant liggen de bossen van Les Landes.

Het is de goedkoopste fiets- of wandelvakantie. Ergens in de Aquitaine een leuk vakantiehuisje boeken, fietskaarten en/of wandelkaarten van de Aquitaine kopen en lopen of fietsen maar. Via de onlineshop van Reisboekwinkel De Zwerver kunt u dat direct doen.
Aquitaine is een groot en bekend wijngebied en dat is volop te merken tijdens uw vakantie daar. U kunt er volop van genieten, en dat niet alleen door te drinken, er is ook veel te zien. Dat staat allemaal, in het Engels beschreven op deze leuke website over het wijntourisme in de Aquitaine.
Een bekend attractiepark in Aquitaine dat 20 jaar bestaat en dit jaar meerdere nieuwe attracties heeft is Walibi Sud-Ouest. Er zijn achtbanen, wildwaterbanen, familie-attracties en kinder-attracties.
NIEUWSBERICHTEN VAN BUREAU VOOR TOERISME AQUITAINE:

Combineer een wijnbouwdomein van de Bergeracois, gevestigd in Saussignac in een XVIIIe eeuws domein waarin het familiehuis floreert, met 9,5 hectare wijngaarden op de zonnige heuvels van de vallei van de Dordogne.
LEES MEER

Het is zover. Het Auditorium van Bordeaux, de nieuwe uitzonderlijke door de architect Michel Petuaud-Letang ontworpen concertzaal in het hart van de stad, is vrijwel voltooid. En voor dit allereerste seizoen zijn de beste ensembles uitgenodigd om deze concertzaal met 1400 plaatsen en de grootste orkestbak van Europa op te luisteren: Ensemble Sagittarius, Anne Gastinel, Jordi Savall, Isabelle Faust, Lang Lang en talrijke andere, met natuurlijk Pierre Boulez.
LEES MEER

De Dame van Brassempouy, ook wel de Dame met de capuchon genaamd, is een vrouwengezicht dat het ivoor van een mammoet is gebeeldhouwd. De oudste afbeelding van een menselijk gezicht werd in 1894 ontdekt in de grot le Pape en is 25 000 jaar oud.
LEES MEER
De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Regionaal Bureau voor Toerisme Aquitaine.

Photo Credits: © CRT Aquitaine, © CDT Dordogne